Niks gud !

 Påstanden om at universets tilblivelse ikke på noen måte var del av en guddommelig plan, men et uunngåelig resultat av en fysisk lov – i dette tilfellet tyngdekraften, er endelig uttalt av noen som er verdt å høre på….

Endelig er det sagt. Det finnes ikke noen gud lenger. Stephen Hawkins har sagt det. Og dermed er det et uomtvistelig faktum.

Om du har lest noen bøker av nevnte herremann, vil du finne ut at han på et tidspunkt – og nå skal det det være sagt, at dette nok er en av de 5 mest brilijante hjernene som finnes på denne kloden –  henfalte til tanken om det finnes en gud. Nettopp fordi han ikke kunne forklare hvorfor universet ble til. Nå har han skiftet mening. Han tror ikke lenger at det finnes en gud. Nettopp fordi han kan – i detalj -kan  forklare hvordan universet er blitt til.

 Og det er rimelig spennende. Ikke overraskende i sånn forstand, men mer interessant – nettopp fordi det rokker ved endel forestillinger som hele den kristne og øvrige religiøse del av verden faktisk baserer sin eksistens på.  

Dette er rimelig sterke saker. La oss si at Stephen Hawkin`s har rett i sine antakelser. Det er nemlig ikke sikkert at det han sier. faktisk er sant. Han må nemlig foreta emdel forutsetninger for sine teorier. Han vet ikke alt, men forutsetningene er basert på rimelig mye bedre undersøkelser enn de fleste av oss kan gjøre. Og på  bakgrunn av dette, skal vi vokte oss vel for å trekke konklusjoner basert på u-vitenskapelige  undersøkelser,  for å trekke hans teorier i tvil.

Han vet nemlig mer om dette en de fleste av oss. Det hjelper ikke at noen faktisk tror på noe. Et eller annet. Hva kan noen basere sin tro på, om det ikke er basert på noe fundamentalt ? Noen vil hevde at det er akkurat dette det dreier seg om – nemlig å tro på noe guddommelig og ikke noe vitenskapelig

Vel, i de innerste kretser av forskere, vil det nok bli hevdet – og ikke minst i  Vatikanet – at slike vrangforestillinger har versert de siste 2-500 år. Ja, det er jeg rimelig overbevist om også. Allikevel er det et paradoks at man begynner å nærme seg forklaringen til at alt har oppstått.  

Kanskje er det slik da, – at alt har en forklaring. Det finnes ikke lenger «mye mellom himmel og jord, som vi ikke forstår». Vi har knekt koden. En gang for alle.

Herlig !!!

Tenker jeg…. og avmystifiserer århundrer med spekulasjoner og teorier. Men jeg er rimelig sikker på hva som er riktig allikevel !

Dette innlegget ble publisert i Enkel vitenskap. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Niks gud !

  1. A sier:

    Noen typer Ophrys-orkideer har en blomst som ligner veldig på en hunnveps med øyne, antenner og vinger. Den dufter til og med som en paringsvillig hunnveps. En hannveps kommer for å befrukte den, men bestøver bare blomsten. Så hvordan kan denne blomsten vite hvordan en hunnveps ser ut og lukter? Unnfangelsen og utviklingen av et barn er et “mirakel”. Er det en defekt er dette umulig. Så hvordan kunne et barn bli unnfanget og født når dette holdt på og utvikle seg? Forskerne snakker om livets byggestener, men hvis et menneske dør kan ingen få liv i det mennesket igjen. Så at byggestenene til liv er til stede er ikke det samme som at livet er til stede. Liv kan bare komme fra eksisterende liv, det være seg planter, dyr eller mennesker. Han glemmer også at der det er en lov er det også en lovgiver. Så spør mange: Hvor kom Gud fra, hvem skapte han? Da kan vi også spørre: Hvor er begynnelsen og enden på universet? Hva er bakenfor enden av universet igjen? Vår hjerne klarer ikke å forstå alt. Men forstår vi desse prinsippa, liv kommer bare fra eksisterende liv og bak alle lover er det en lovgiver er vi på god vei til å forstå livets opphav Det er mange udokumenterte påstander fra evolusjonistene. Så det er mulig å bruke sunn fornuft og ikke godta alt som blir fortalt oss, men undersøke grundig. http://www.watchtower.org/n/20070815/article_01.htm http://www.watchtower.org/n/20070215/article_01.htm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s