Kontakt med de døde

Så er vi igang igjen. Martha har nå utvidet sitt repetoar. Ikke bare engler. Men også hester. Og døde mennesker. Anytime – 24/7 året gjennom kan hun få kontakt. Snakke med både døde og hester. Og engler. Dagbladet

Nå skal Martha til Misjonsselskapets lokaler på Sola i Rogaland. Nettopp for å påkalle samtaler med døde. Dette liker misjonsselskapet dårlig. Ikke fordi de tror det hele er noe humbug, men fordi:

«– Det å ta kontakt med døde er noe den kristne tradisjon har avvist. Dette er respektløst overfor de døde, og overfor grensen mellom liv og død, legger han til», sier Kjetil Aano i det Norske Misjonsselskap.

Javel, nei… tenker jeg. Er det mulig i 2010 at slikt foregår ? At det virkelig er lov å ta betalt for å prate med de såkalt døde ? Jeg begriper ikke at dette ikke blir rammet av både Kvakksalver-lovgivning, svindelparagrafer og det som verre er ? Det Norske Misjonsselskap sier jo også indirekte at dette er respektløst overfor de døde ? Hva med de levende ? Hva med de som betaler for å få «oppringt» sine avdøde slektninger, venner og ektefeller ? Hva med de ? Hører de også samtalene som pågår mellom Martha og de avdøde ? Eller fungerer det hele slik at Martha er et talerør ? Et troverdig talerør som tar seg betalt for å overbringe samtalene til betalende kunder ?

Det finnes ikke fnugg av vitenskapelig belegg for at dette faktisk er mulig. Og det bør strengt tatt ikke være lov å annonsere slike stunt, uten å bli rammet en eller annen lov. Det verste er egentlig at det nettopp er Martha som gjør seg skyldig i dette. Hvor gikk ting feil tro ?

Det er jo faktisk ikke mange årene sine det hadde vært aktuelt å få brakt slike påstander direkte til lukket avdeling. Tvangsinnlegging grunnet desillusjonering. Jeg utelukker ikke at det faktisk kan være en løsning også i dette tilfellet.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Kontakt med de døde

  1. Morten Prom sier:

    Veldig bra sagt, skjønner heller ikke at det ser ut til at folk blir mere og mere overtroiske…

  2. Elenore Randulff sier:

    Sagn og overtro har til alle tider levd side om side med vår kristne tro. Å tro noe annet vil være helt feil. Mormors definisjon av kristendommen var; Mennesket spår- Gud rår ! Engler tror vi på om vi holder oss til Bibelen, som Engelen Gabriel . Mange av oss tror det finnes mer mellom himmel og jord enn hva vi vitenskapelig kan forklare . Å tro er hele essensen med den kristne lære – den som tror skal finne – den som søker skal få – Tro kan flytte fjell – så hvorfor ikke tro på noe mer mellom himmel og jord ?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s