Årets kaldeste sykkeltur

En fantastisk tur i en tid som er midt i mellom høst og vinter. En tidlig start med +2 kalde grader, – med piggdekk og god bekledning, drikkesekk på ryggen og en 4 timers sykkeltur som plan.  Over skogen(Finnemarka) mot Åmot – rundt 18 kilometer – og retur, – på glatte, bløte, høstlige og vinterlige stier og grusveier. Det er tungt med piggdekk, men for et grep ! Det er ingen grenser for hvor fort man kan kjøre over sleipe partier med vått bladverk, is og frosne parter – ja til og med røtter og søle, – det sitter som støpt !

Fantastisk kaldt på de høyeste partiene – men fryser man ikke i beina -går det stort sett fint.

Totalt sett ble turen rundt 6 mil – pulsklokka viser høye verdier – med snittpuls på 74% av maks, og makspuls på 94%. Å sykle i skogen – på traktorstier som er våte av høstsola – gir en trim jeg ikke unner noen. Og det spruter og man blir møkkete. Godt utstyr er 80% av moroa !

Jeg fikk kjørt 6 intervaller a 10 minutter idag – med pauser fra 1 minutt til 6 minutter – klatring på tungt gir med kontroll på pulsen, minimum 80% – maksimum 90%. 4 timer på sykkelen tar på – jeg merker det er noen dager siden sist – og akkurat det er en fantastisk følelse. God form er flott, men jeg stusser over hvor lang tid det tar før kroppen  blir ordentlig varm – eller klar for store påkjenninger. Hele den første timen etter litt lett oppvarming er et rent helvete – så plutselig uten at tempoet senkes, – blir det mye bedre. Det kan henge sammen med drikke, men jeg heller mer til at jeg begynner å bli noe «eldre» og dermed trenger lengre tid for å komme i flytsonen.

Dette innlegget ble publisert i Lier og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s