Ikea – helvetes forgård ?

Jeg  har vært på Ikea. Det må være den butikken i verden som burde undersøkes nøyest for terror-virksomhet. Sjelelig som sådan. For makan til påvirkning en slik butikk kan ha på mennesker. Iallefall meg. Det er rett og slett ikke mulig å få slappet av et sekund, og det er ikke mulig å peke på årsaker. Det kan hende det i underbevisstheten forbindes med langvarige skrujobber, møbler som ikke passer sammen og deler som mangler. Slik var nemlig Ikea før i verden. Det er det ikke lenger.

Det er mange – og da snakker vi ekstremt mange mennesker, som daglig besøker dette stedet – IKEA på Slependen – det er sikkert den mest besøkte turistattraksjonen i Norge, uten at man får oppleve noe som i det hele tatt likner på attraksjoner. Det er ikke Slependen spesielt som er så forferdelig – det er konseptet, tanken, stedet og plassen – som kan plage selv den sterkeste sjel.

Så hvorfor er det så forferdelig ?

Vel, det er mye mennesker. Det er kjøttboller. Det er kilometer på kilometer med pilmerkedet løyper som hverken gir trim eller er et mål å glede seg til. Når man endelig kommer fram, er det nye piler og nye stier mellom kasseroller, plastglass, tepper og stygge ting man ikke har bruk for.

Også er det billig. Egentlig helt latterlig billig – til og med sett i forhold til hva du får. Det er rett og slett ikke verst kvalitet. Og der ligger problemet tror jeg. Man må handle. Og det gjør de fleste. Du skulle sett de handlevognene. Og køene. Og tregheten i et kassesystem som må håndtere pakker på størrelse med små biler, – som skal snues på – opptil flere ganger – i sin leting etter strekkoden. Og endelig gjennom med verdens største handlevogn – som egentlig er ei tralle – venter nye køer etter drikke, pølse og softis til kr. 10,-.

Kjøttboller. Små og store porsjoner oppmålt etter hvor mange kjøttboller du vil ha. Jeg vil ikke ha kjøttboller, men det hjelper liksom ikke. Hele konseptet er bygget omkring dette. Å gå på Ikea for å kose seg ? Det er ikke mulig. Det er jug ! Det er ikke mulig å kose seg i helvetes forgård ! Men det gjør altså mange mennesker. Vel, det nytter ikke å si så karslig at dit skal jeg aldri mer. For det kommer til å skje igjen. Neste gang vi kommer dit er nok plastkoppene en annen farge, og da har dem nok funnet opp det optimale verktøysettet, som har verktøy som passer til absolutt alle skruene de helsikens møblene bruker. Så hei hvor det går, – og flott med Ikea !

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Tull og tøys og merket med . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Ikea – helvetes forgård ?

  1. predikeren sier:

    Men prøv å be om datablad på varene! Særlig sponmøblene. De produseres utenfor EU hvor de bruker limstoff i sponplatene som er ulovlige i EU. Og vi kjøper disse helsefarlige møblene og setter dem på barnerommet….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s