Trening i nysnø

Snø-gåing er det trim det også !

Når det blåser i fra alle kanter, det føyker såpass at snøen legger seg på steder den passer aller dårligst – er det lite trivelig å sykle. Heldigvis har vi hund. Som trenger luft. Idag har 2 timers ute-gåing i løssnø vært treningsopplegget. Mest for meg, men utvilsomt nyttig for hunden. For makan til moro, har den ikke hatt på lang tid. Og den får kjørt seg skikkelig. Med kastetau og en bratt oppoverbakke med løs-snø, løper hunden omtrent så lenge man vil. Det kaver seg oppover, og det slår meg at denne hundetypen er særdeles godt egnet til vinter-bruk. Den elsker kulde, snø, lek og mosjon. Og det har den fått idag.

Ned i havnene mot Baneveien, om man følger åskantene – er føret akkurat slik at man kan gå på beina, og man kunne brukt skia om behovet skulle melde seg. Dyrespor fra rådyr og elg finnes i massevis. Om man forsøker dette som trening, er det ikke vanskelig i det hele tatt å få puls. Løp det du orker oppover i nysnøen, 2-3 drag oppover, det trenger ikke være store bakken før du merker det. Det er god øvelse for balansen, og som intervalltrening må det jo være ypperlig. Du blir jo supervarm, da man selvfølelig er altfor godt kledd til slike aktiviteter, – men som trening – SUPERT !

Istedefor å løpe gatelangs på glatte veier i joggesko, – tror jeg det kan være minst like gøy i skogen og i løssnø. Ta med bikkja, og slipp den løs. God måte å trene på om hunden kommer når du roper. Ikke alltid vår gjør det 🙂

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lier og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s