Et nytt treningsår

Det nærmer seg starten på en ny trenings-sesong. Sykling skal stå i fokus også iår, dog kombinert med både jogging, et forsøk på å få til en fast sak på svømming og vedhogst. Å felle trær med manuell vanlig sak i nysnø, har vist seg å være bedre trening enn man skulle tro. Samtidig som man faktisk gjør noe fornuftig. I julen har det vært dårlig, riktignok har det vært en time og litt til daglig med høy puls og tre-felling, samt turer med hunden – men ikke slik trening jeg er vant til. Det er for kaldt for utesykling, og rulla i 2.etasje har fått stå i fred i hele vinter. Det er tungt å komme igang innendørs.

I året som kommer er planen 6-8 timer pr. uke – intervall, styrketrening og mengde. Masse mengdetrening hvor 80% av treningen foregår på sykkel med puls under 80% av max. I tillegg skal det kjøres intervaller, og styrketråkk. Det er helt klart at det prioriteres å sykle utendørs. Kuldegrader gjør også at du forbrenner mer fett, og at man herdes er jo helt klart.

Utstyret er godt vedlikehold hele vinteren – litt småsnacksy utstyr er kommet inn i sykkelboden – så alt er klart. Jeg setter grensen for -6 grader – kaldere enn dette, tror jeg neppe jeg orker utendørs.

Ha et godt treningsår !

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kjekt å vite. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s