Køer !

Norges mest frustrerende vei er garantert motorveien fra Lier til Oslo. Kø, kø og atter kø. Idag valgte jeg jo den dårligste dagen i året å kjøre innover mot Oslo på. Faktisk på vei helt til Kongsvinger. Rundt 15-16 mil totalt. God motorvei, 100-km sone store deler av veien – iallefall til Kløfta som er rundt 7-8 mil av den totale strekningen. Man skulle tro dette gikk som smurt.

Ja, jeg vet det er kø. Østlandet er en eneste stor kø ! Allikevel valgte det idag å komme snø. Massevis av snø. Som må brøytes, flyttes og stables i hauger og lass rundt omkring. Og da går det enda seinere. 2 timer fra Lier til Asker. 4 timer totalt fra Lier til Kongsvinger.

Det å stå i kø er blitt endel av kulturen. Det står jo minst 500.000 biler hver eneste morgen på vei inn mot Oslo. Alle kommer for sent til jobben – nesten uavhengig av hvordan man reiser. Om man da ikke står opp før hønene, og er på motorveien rundt kl. 06.00. Og for å unngå dævelskapen, kjøre hjem etter køen er noenlunde ferdig – sånn litt over kl. 17.00.

2 felts motorvei hver vei. 2 felt på 500.000 biler ????

Jeg vet jo ikke om tallet stemmer, men halvparten av Norges befolkning bor jo på Østlandet, så det skulle ikke forundre meg. Dette er ikke på noen måte et vitenskapelig innlegg, snarere et utbrudd av frustrasjon over at vi kan tillate at det faktisk er slik.

Vi kan ikke bygge den helsikens hovedstaden en gang til, men det er klart vi kan gjøre noe for å bedre trafikk-situasjonen. Ja, det er frivillig å jobbe i Oslo, men det er ikke diskujonenen på denne bloggen akkurat nå :-).

Har man mellom 1-15 milliarder stående på bok – så lag 6-10 felts motorvei !  Mer biler inn til sentrum, helt til ikke en eneste kjeft lenger kan puste pågrunn av all eksosen. Så kanskje flytter alle bedriftene ut på landet. Dette er like sannsynlig som om alle skulle begynne å ta tog. For det brukes ikke mer tog enn det passasjerene faktisk etterspør. Det er ikke fullt på togene inn til Oslo. Selv om NSB noen ganger er litt seint ute, og en den berømte kjøreledningen har løsnet eller lokføreren syk, er det liten grunn til å tvile på at du slipper å stå i kø ! Og at du kommer fram mye oftere til riktig og kortere tid, enn å kjøre bil – er garantert et faktum.

Man kunne jo også satt opp busser. Forby hele bilkjøringen for alle som ikke har barn som skal på SFO, skole, barnehage eller de som må kjøre gamle og syke. Resten av gjengen får lov å kjøre bilen ned til ei svær tom i Drammen(ta Drammen Kai hvor det er fullt av biler allikevel), sette den fra seg og sette seg på en buss. Reis inn rundt 200 om gangen i en buss – da blir det slutt på køen ! Kanskje det kunne fungert – spesielt om man ikke tenker mer på andre konsekvenser av slike vedtak og om bussen og parkeringen er gratis. You never know, før du prøver !

Også for all del … en siste frustrasjon :

Jeg talte alle bomstasjonene jeg kjørte gjennom idag. Man merker det egentlig ikke. Alle er på kamera og svisj !! før du vet ordet av det er regningen på vei til postkassen din. 9 bomstasjoner kjørte jeg gjennom. Uten å ane hva det koster, men mellom 10 og 30 kroner pr. gang er det mulig å anta. 15 mil og 9 bomstasjoner ???

Hvorfor i all verden skal det være slik NÅR:

  1. Veistandarden er dårlig
  2. Veien er for smal i forhold til antall biler
  3. Det går altfor tregt
  4. Prisen står ikke i stil i forhold til forventningene

Hvem i all verden ville betalt for å kjøre den veien, om man ikke måtte ?

Mitt tips: IKKE EN KJEFT !!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Tull og tøys og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s