Vinter og ski 2011

Så kom perioden da far og sønn faktisk la ut på en egen ekspedisjon – på skitur  !

Etter først å passert «verdens lengste tunnel», Spiralen i Drammen – en spiral gjennomboret i fjell fra nederst til øverst i Drammen, til Spiraltoppen – sto vi endelig godt parkert med bilen og klar for første «far og sønn»-skitur ever.

Tunnellen opp til Spiralen

 Forbausende godt forberedt, til å være alene uten super-Mamma som er  den vanlige planleggeren i familien. Ryggsekk med Ris-lunch, pølser i termos, kaffe m/kopp på termos, sjokolade, 2 forskjellige drikkeflasker til den hemmelige agenten(du vet aldri om smaken kan ha forandret seg iløpet av natten), sitteunderlag, ekstra votter, skismurning(turen var nok ikke mange kilometer, men den varte tross alt over 1 hel klokketime, gav oss nok den opplevelsen av at vi kunne overleve de fleste hindringene denne skogen og ikke minst denne snøen kunne påføre oss.

300 meters krampa

Velsmurte med blått, og ørlite glider på de smørefrie agentskiene – så gikk turen forbausende bra. Riktignok kom jo krampa, etter rundt 400 meter. Men god motivasjon på forhånd, med utsikt til wienerpølse og picnic i skogen, tror jeg veide tyngst i det bakkene møtte oss på rekke og rad.

Spiralen, Drammen

 Det var nemlig bare oss. Helt alene. 9 mennesker talte agenten totalt og det var inkludert noen han var sikker på hadde blitt talt opp flere ganger.  Et flott vær, faktisk litt sol idet turen var over. Vi frøys ørlite i skogen – spesielt fordi det går så seint, svette var vi ikke da vi satt oss ned.

Skiløyper Spiralen

Allikevel har turen vært en opplevelse. Vi så harespor(som ble til kanin på veien hjem), vi så kanskje rådyr-spor og det kan hende vi så bjørnespor!!!, men det var langt bort(heldigvis). Vi fant også ut at pappaen er best oppover, og agenten best nedover. Og det kan faktisk stemme.

Etter 3-4 dager i Hemsedal på slalomski, er nedover-egenskapene til sju-åringen også blitt vesentlig mye bedre. Opplevelsen var jo på ingen måte heidundrande, men sønnen fant enkelte punkter i opplevelsen «Ski-tur», som det kan være greit å lokke med neste gang vi skal ut. Spesielt seansen med å lage «sitteplass», gjøre redet klart liksom – det var store greier. Neste gang  blir det å ta med spade, kanskje et litt større sitteunderlag og varmere tøy.

En opplevelse som jeg også gleder meg – spesielt når tiden kommer da vi faktisk også skal gå litt på ski også 🙂

Hemsedal 2011

 

Hele familien har iår overgått seg selv når det gjelder ski-gleder. Hemsedal og slalom på lånt utstyr, var såpass suksess, at nytt utstyr nå er i boks – med støvler, staver, bindinger og carving-style as long as you can see ! På ein måte ! Hemsedal var suksess ! Spesielt for agenten. Som med egen skilærer noen timer, fort knakk slalomkoden. Det å stoppe er det største problemet, svinge nesten like vanskelig. I starten med faren halsende etter i vilt tempo nedover, livredd for at 7-åringen raser inn i heiskø og oppstablede dyre slalomski. Men det gikk fort – ufattelig fort ! Når en kul liten svenske med langt hår og sagge-bukser, plutselig sa «sving», ble det jaggu fort sving på sy-sakene. Agenten svingte som han aldri før hadde gjort, han behersket og kjørte som en mester iløpet av noen timer. Til og med snike i køen, behersket han utrolig fort !

Hemsedal 2011

Hemsedal er et fantastisk ski-sted, med lånt hytte fra Kiwi – type ski-in og ski-ut – var det meste nesten for enkelt. Kort vei til absolutt alt. Flotte løyper, flott sted og fryktelig dyrt. Man blåser fort 2-3000,- for 2-3 dagers pass i heisene. Kveldskjøring kommer i tillegg. Leie av utstyr blir for 1000-1500,-. Men masse mennesker og verdt pengene var det absolutt. Til neste år stiller vi i eget utstyr.

Egen ski-instruktør fra Sverige

Vinteren har bragt glede også til andre familie-medlemmer. Daglige turer på Meren er ekstra spennende når det er snø og ikke minst mørkt. Figo Vinteren 2011:

Figo 12 måneder - februar 2011

Figo er med på kvelds-økten

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kjekt å vite og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s