Endelig kom raceren ut

Racer-sykkelen har debutert for første gang iår. 7,5 kilo med superstiv ramme, nye pedaler og godt rengjort og innsmurt sykkelglede i skjønn harmoni med tørr asfalt. Riktignok dekket med vel mye grus og møkk fra vinterens herjinger, men likefullt en glede. 13 grader pluss, lett kledd i sykkelbukse, nye carbonsåle-sko fra Shimano og windbreaker. Bedre blir det ikke !

3,5 mil med godt driv og snittpuls på 76% av max, 2 bakkeintervaller på 4 minutter hver – max puls 94% av max. Snittfart på 29 km/timen og ingen uhell. Riktignok en lyd jeg ikke likte, men som garantert er borte imorgen. Hjulene måtte av, rengjøres og smøres opp i lagrene – så imorgen er nok ulyden borte.

Målet for de kommende ukene, er å sykle så mye som mulig. Leie en grei sykkel på turen til Kreta og få lagt inn noen gode turer uten langbukse i flott sommervær med ei pils eller 2 i belønning for vel utført økt. Lokale greske sykkelutleie-selskaper er faktisk ikke verst. Allikevel står det skrevet at det kan være hensiktsmessig å ta med sko, egne pedaler og en umbrakonøkkel eller 2. Jeg tenker å gjøre så. Det vil være muligheter iløpet av ei kort uke å få noen turer.

Sykkelsesongen utendørs har startet. Planene er store og vide, men skal allikevel fokusere på mer lett mengde-trening denne våren enn hva som ble tilfellet ifjor. Det er like viktig å trene mye lett, som mye tungt. Styrketråkk må også til, samt 1 intervall-runde pr. uke i tillegg til langturen på lørdag eller søndag. Målet er å være på sykkelen i 6-9 timer pr. uke. Det blir vanskelig å se hvordan det skal la seg gjøre, men målet står ved lag.

Sykling til jobben er også mulig nå. Jeg tenker å sykle de få kilometerene som lar seg gjennomføre daglig. Rundt 1,5 mil totalt daglig som jobbsykling – blir fort noen mil iløpet av året.

Raceren er nå klar for morgendagen. Det er rart hvor mye tyngre det egentlig er å bruke raceren. Man mangler jente-klingen. Framme er det kun 2 klinger, og det er store. Store bratte og lange oppoverbakker, blir derfor tyngre når man mangler den ekstra nedgiringen. Men at det er god trening, kan ingen komme fra.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s