Tekno-trening

Det er på tide å blogge litt igjen. Dagene nå på våren og forsommeren går mye til avslutninger på skole, Sfo, jobb og forberedelse til ferie. Og sykling. Jeg har begynt en ny æra når det gjelder trening – som i hovedsak består i en økt mengde av dippedutter for å lage en så vitenskapelig trening som mulig.

Nå er det Endomondo for alle penga ! Måling via GPS av avstand, fart, høyde, rute med godt tilbehør av musikk, puls og et mobil-batteri som langtifra tåler alt det som kreves. Ny dippedutt er også på vei – Garmin Edge 705 – overraskelses-pakke fra den andre voksne parten i huset som også må tenke sykkel av og til(heldig som er så godt gift jeg !)

Det er rart – når teknologien tar over, er det nesten ikke mulig å sykle uten at alt virker. For de som har lyst til å se nærmere på Endomondo – her er noen gode tips:

Link: www.endomondo.com

Hensikten er å skaffe seg en android-telefon eller til nøds en Iphone.  Jeg kjøpte en Samsung Galaxy SII.

 Laste ned en gratis APP til telefonen. Denne finner selv GPS-signaler når du er utendørs – måler i første omgang fart, tid, lengde på sykkelturen(eller joggeturen, kajakk-turen – ja, alt du måtte ønske av trim-aktiviteter) – når du skrur av lastes målingen direkte til din side på Endomondo.com og du kan gå inn å se kartmessig(også satelittbilder) hvor turen har gått, høydemeter mv. Om du investerer i et pulsbelte med bluetooth, ja så får du målt pulsen i tillegg – alt fraktes direkte til nettet og kan deles på facebook og andre medier.

Om du i tillegg frakter ned PRO-versjonen – kan du konkurrere med deg selv, andre brukere, frakte ned løyper fra nettet(som du har laget selv – eller løypa til Montebello-rittet i Drammen – ja, alt hva hjertet begjærer). Du kan til og med få en kadensmåler på sykkelen – alt via bluetooth.

Hensikten er selvfølgelig å teste begge systemer. Jeg tipper jeg til syvende og sist går for Garmin som er både vanntett, har langt bedre batteri-kapasitet og gir minst like gode målinger.

Turen idag har gått til Kruttjern – et lite vann i Finnemarka – mye oppoverbakke, som toppes med en like lang rask tur nedover. En sauemor fikk unngjelde i de siste nedoverbakkene – traff den stakkars sauen i bakparten, den gikk i knestående og jeg gikk ikke over sykkel-styret. I 50 km/timen hadde det ikke vært greit. Flott tur via Åmodtveien, snudde igjen for å få nedoverbakke – langs baneveien og enda en stigning i Eggebakkene. Flott tur med gode intervaller og flott trening. Rakk de siste regndråpene før sykkelen ble parkert og sola kom fram.

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s