Viking og noe i veggene

For første gang skrikes det faktisk ikke på trenerens avgang i Viking. Og godt er det. De har skiftet nok trenere. De har hatt spillere nok også. Og gjennom årenes løp, har nok ikke prestasjonene stått i stil med forventningene og ikke minst pengebruken. Det er da man begynner å lete etter dette underfundige som sitter i veggene. Hva kan nå dette være ?

Er det gamle-pensjonistene i Viking som styrer ennå ?

Eller er det noe som kan kureres ved å ringe Snåsa-mannen eller andre raringer med underlige og tvilsomme evner ?

Jeg tviler sterkt på at det er andre ting enn kultur, organisering, fremsynthet og profesjonalitet i alle ledd som faktisk mangler.

Dette er det selvfølgelig vanskelig for alle å mene noe om – til og med de som arbeider i Viking hver dag har vanskeligheter med dette. Om de hadde visst årsaken, ville de gjort noe med det. Eller kunne de det ? Jeg er litt i tvil. At Åge Hareide skulle ha alle forutsetninger for å lykkes med dette, er jeg ikke i tvil om. Om det finnes trenere i verden som er bedre, stemmer nok også. Men det kan ikke være slik at man skal finne den rette treneren til det spesifikke laget. Laget skal spille etter trenerens opplegg, inntil man har bevist at det ikke virker. Det jeg er mer i tvil om, er om det finnes et apparat i Viking som er så fremsynte at de faktisk tenker langt nok frem. Ikke bare økonomisk, men allermest sportslig. Om de i tillegg mangler en profesjonell organisasjon som har de rette medarbeiderne på riktig sted-ja, da da blir det i lengden mye tyngre enn nødvendig.

En profesjonell ledelse – det vil si en ledelse som utover å styre pengebruken og investeringene – også ansetter nytt blod med nye tanker, innspill og kompetanse – vil lykkes mye bedre over tid. Hvem har blitt skiftet ut i ledelsen i Viking de siste årene, utenom treneren ? Det er jaggu ikke mange. Og kanskje det er problemet. Kanskje det er disse som «sitter i veggene». Det er ikke en ukultur – det er bare mennesker som burde blitt erstattet av andre som har større kompetanse på det de skal drive med. Slik er det i den øvrige verden.

Jeg tipper på at Viking neppe blir et storlag de neste 5-8 årene. Hva om det skjer ? Hva ville man gjort om man visste dette på forhånd ? Ville man da tatt grep organisasjonsmessig ? Jeg har stor tro på at dagens ledere i Viking faktisk ville gjort dette. Men om de har evne til å gjøre det, uten å vite det på forhånd. Ja, det er jeg i tvil om.

Lykke til Viking – det trenger dere ut denne sesongen, – så får vi se om Rekdal eller Tørum, ja kanskje til og med Ronny Deila står i Viking-huset om noen år ?

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s