Ytringsfriheten

Dagens kronikk i Vg bør leses.

http://www.vg.no/nyheter/meninger/artikkel.php?artid=10057008

Krekars datter har sine meningers mot. Hun mener ytringer ikke kan være straffbart, at hennes far misforstås og at Koranen skal forsvares. Jeg er forsåvidt enig i mye av det hun sier, men det må være skjult agenda bak Krekars umodne, sosialt uintelligente og besynderlige fremgangsmåte.
Er dette en gjennomført fremgangsmåte for å opprettholde sin tilhengerskare? Er det for å tjene penger? Er det ren og skjær manglende tilpasningsevne? Evnen til å tilpasse seg den verden man har rundt seg?
Jeg er usikker på tankene, på intensiteten i hans kommunikasjon og ikke minst hans totale mangel på å hensynta de vibrasjonene som hersker i verden.

Han gjør muslimer en stor bjørnetjeneste etter mitt mening. Jeg tror de har mer enn nok å stri med som det er. Allikevel ser det jo ut som Historien om Krekar snart er slutt. Hva utgangen på saken til slutt blir, er svært vanskelig å forutse. Om han fengsles, eller deporteres – løser neppe utfordringene Krekar utgjør. De bare flyttes til et annet sted. Forhåpentligvis til et mindre offentlig rom enn hva Norge utgjør.

Man kan ikke tie ham til taushet, jeg har mer tro på å utfordre ham. For å få de tankene og holdningene han representerer frem i dagen. Kanskje er de så sprø som de virker. Kanskje ikke.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s