Rettsaken

Jeg får med meg alt, dessverre. Forstår ikke hvorfor dette fascinerer meg, slik det gjør. Drapsmannen fremstår faktisk som en ensom ulv. Ikke som et medlem av noe. Men det blir århundrets politifiasko om det finnes en slik organisasjon der ute.

Vi må faktisk finne ut av dette. Få alle fakta på bordet. At han er skyldig, er det ikke tvil om. Kanskje til og med syk. Jeg finner det mindre interessant om han er frisk eller syk. Det viktigste er om vi kan finne ut hvordan man skal forhindre fremtidige angrep.

Dette er kanskje årsaken til at retten ikke fjernsyn-overføres. Ubegripelig spør du meg. Om det har sin nyhets-interesse, trengs ikke vi vernes mot dette. Sensur hindrer ikke nye angrep. Spekulasjoner, uvitenhet og det å plukke morderens resonnement fra hverandre, slik at alle får vite og forstå, er mer preventivt.

Dette vil ta flere år. Og da begynner nye forsøk på frifinnelse, bokskriving og intervjuer. Denne mannen blir aldri glemt. Derfor, og nettopp derfor – må det forhindres at hans skrudde forestillinger, blir det fremstilt på andre måter enn det vrøvlet det er.

Jeg er ikke tilhenger av å endre eller tilpasse loven, etterhvert som det kommer nye forbrytelser. Det svekker og gjør rettsikkerheten uforutsigbar. Og slikt kan vi ikke ha det. Allikevel, ikke for å straffe ytterligere, bør vi vurdere å frata ham endel friheter norsk fengselsvesen tilbyr. Og det er nettopp friheten til å prate, gi ut, formidle og påvirke.

Han bør stenges inne. For alltid. Ute av sinn og ute av tanke. Etter å ha blitt dømt for slike forbrytelser, kan dette neppe ansees å være urimelig.

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s