Sånn vil man ha

En fantastisk måte å tilberede kaffe på.

Konstruksjonen er ganske enkelt. Du setter inn et filter i bunnen, har i 14-20 gram kaffe og tømmer på varmt (ca 85-90 C) vann. Etter omkring ti sekunder presser du et stempel ned fra toppen, og det økte lufttrykket dytter kaffen gjennom filteret og ned i koppen. Nå har du en kopp god kaffe klar. Kaffen bør være relativt finmalt. Jeg har hatt god erfaring med å bruke en mellomting mellom filter og espressomalt kaffe. Prosessen gjør at kaffen virker mer søtlig og mindre bitter og i kontrast med presskannekaffe slipper du sedimenter i kaffekoppen.

20120419-215022.jpg
Konstruksjonen er ganske enkelt. Du setter inn et filter i bunnen, har i 14-20 gram kaffe og tømmer på varmt (ca 85-90 C) vann. Etter omkring ti sekunder presser du et stempel ned fra toppen, og det økte lufttrykket dytter kaffen gjennom filteret og ned i koppen. Nå har du en kopp god kaffe klar. Kaffen bør være relativt finmalt. Jeg har hatt god erfaring med å bruke en mellomting mellom filter og espressomalt kaffe. Prosessen gjør at kaffen virker mer søtlig og mindre bitter og i kontrast med presskannekaffe slipper du sedimenter i kaffekoppen.

Tim Wendelboe har uttalt at Aeropress utklasset en klassisk «Clover» kaffemaskin som koster
omkring 10.000 dollar. Noe av det jeg synes er best er de endeløse mulighetene med å kombinere forskjellig malingsgrad, vannmengde og kontakttiden mellom kaffen og vann som gjør at du kan få fram helt forskjellige smaksnyanser hver gang. Sjekk linken

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s