Dram

Dram skal man ikke kimse av. Det finnes mye vondt der ute. Får ikke hjelpe at det er for ekte mannfolk, når det smaker forferdelig. Her er et lite utvalg av de verste jeg har smakt – ikke nødvendigvis i rekkefølge

Gammel Dansk Bitter Dram
Den klassiske

Aroma: Bitter med et strejf af krydderurter
Smag: Behagelig bitterhed med en god lang krydret finish
Farve: Kobber
Styrke: 38%

20120424-202032.jpg

Den klassiske Gammel Dansk Bitter Dram blev for første gang rakt over købmandsdisken i 1964. Den er i både smag og udseende forblevet tro mod originalen.Hele hemmeligheden bag den særlige bittersmag ligger i blandingsforholdet mellem de 29 forskellige krydderier og urter fra hele jordkloden – bl.a. angelikarod, muskatnød, anis, ingefær og rønnebær. Du kan måske ikke direkte smage, hvad de enkelte ingredienser gør for smagen. Men du ville sikkert hurtigt kunne smage, hvis et af krydderierne manglede.

20120424-203455.jpg

Fernet Branca
Folk har en tendens til å bli mer konservative i sine smakveier jo eldre man blir. Hvis man ikke liker noe første gangen man smaker det vil man neppe gi det flere sjanser.. Dette er noe jeg synes er merkelig, for veldig mye av det som «folk flest» synes er godt som voksen smakte forferdelig første gangen. Hvor mange likte kaffe, øl eller vin ved første smak? Enn fisk, sylteagurk, svor eller broccoli? Man må gi mat eller drikke med uvant eller ekstrem smak flere sjanser før man bestemmer seg for å like det.. Fernet Branca krever at man prøver. Mye. Lenge. Hardt. Til slutt begynner noen å like. Jeg kommer aldri til å prøve så lenge. Sitat fra Nettvint.net

Praktisk informasjon
Fernet Branca nytes best i et eget glass ved siden av en flaske Tuborg. Den kan drikkes alene, men empiriske indisier tilsier at dette medfører stor risiko. I noen deler av verden er det vanlig å blande drikken med Coca-Cola eller kaffe, men dette sees på som helligbøde i de mer siviliserte samfunn. I gamle dager brukte man Fernet Branca som botemiddel mot uhumskheter som mensen- og magesmerter, bakrus, kolikk og kolera(!). I disse dager er drikken mer kjent for å heller forårsake tilstander som krever større mengder smertestillende.

Oppskriften på Fernet Branca er hemmelig. Den inneholder 27 forskjellige urter og krydder og er basert på druebrennevin. Drikken ble født i 1845 av Maria Branca i Milano.

Fernet Branca har flere kallenavn, inkludert Frk. Fjørn, Ms. Feather og Frau Federn.

Det er allment kjent at Fernet Branca var favorittdrikken til Adolf Hitler, og den er særdeles populær i San Francisco.. Med andre ord: Den passer for de fleste.

20120424-203837.jpg

Prøv Balder, alkohol og selvpining i samme glasset. Antakelig bare Grappa i verden som er verre. Fungerer ikke til noe, ikke engang som shot. Smaker industri og avfall. Ikke å anbefale.

Balder
Arcus AS
10075 Vectura As – kr 179,50 (50cl)
Basisutvalg
Arcus AS
Farge og duft: Lys brun. God fut av tørket frukt, krydder, urter, appelsin, lime og karamell samt noe alkohol.
Smak: Følger opp duften, bra sødme, kanskje litt i overkant men bitterheten møtes bra, noe anis i finishen, lang og kraftig ettersmak.
Bruksområde: Snaps, on the rocks.
Vurdering: En smaksrik bitter for de som liker at det er en del sødme.
Bestill her:
Balder, kr 229,90 (10075 – basisutvalg, kategori 5)

20120424-211103.jpg

Det finnes noe som derimot er ganske godt, spesielt til utvalgt mat. Skal du ha en rund fin dram, prøv denne:

20120424-212802.jpg

Magen – ofte et oversett organ i fordøyelsen

Her kan lese hvorfor du allikevel bør drikke slikt svineriet

Tilslutt en kjekk sak å ha liggende om man skal leke bartender, og for se hva ting er, smaker og kan brukes til.

God bedring!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s