Irriterende Facebook

Jadda, man kan la være. Men gjør det ikke. Man beholder Facebook, uansett hvor lei man er. Ser at frafalne plutselig er tilbake, etter høyt og tydelig signalisert at «aldri mer fjesbogå». Man må liksom følge med. Hva skjer? Bilder, festligheter, hvem reiser hvor, har handlet hva, eller hemmelighetsfull om noe. Kikkerier sier du? Jadda! Utvilsomt! Hyggelig? Javisst, og noe lærdom tar man jo av alt, og at det en sjelden gang er nyttig, kan ingen komme fra.

Irritasjons momenter er jeg med å bidra til, allikevel bør det nevnes at noe få statusoppdateringer og henvendelser klarer jeg meg fint uten. Noen eksempler fra TV2sTV2s

1. «Stakkars meg, jeg har det så ille!» Statusoppdatering som kun er negative og oppfattes som klaging. Dette inkluderer klaging rundt egen sykdom, og/eller barnas sykdom.

2. «Del denne eller så får du 5 års ulykke!» Kjedeoppdateringer er ikke populære blandt våre Facebook-fans. I denne kategorien faller også de som deler flere visdomsord om dagen og som forventer at disse deles videre.

4. «Jeg har en perfekt kjæreste og perfekte barn!» Perfekt familieliv er heller ikke populært. Denne kategorien inkluderer også ammetåke-meldinger fra lykkelige førstegangsmødre.

5. «Kjæresten min kan ingenting!» Samtidig som folk ikke vil høre skryterier om et perfekt familieliv, vil de heller ikke lese at noen rakker ned på egne venner, familiemedlemmer, naboer eller andre medmennesker.

6. «Nå sitter jeg på do og…» Meget detaljerte og hyppige oppdateringer. Her blir det rett og slett for mye av det gode.

7. «Sjekk denne YouTube-videoen!» Mange svarte at de ikke var interessert i å bli tipset om nye YouTube-sanger hver eneste dag.

8. «Kjøttkaker i brun saus til middag i dag.» Middags-oppdateringer er ikke spennende nok, mener de som deltok i undersøkelsen. Spesielt ikke ledsaget av bilder av maten.

Det som er det rareste, er at noen faktisk ikke selv ser hvilket inntrykk de gir. Jeg innbiller meg at man faktisk skaper seg et image på Facebook. På godt og vondt. Det betyr ikke mye for de fleste, men en viss balansegang er fornuftig. Er du ung og søker jobb, blir du Googlet. Tro ikke noe annet. Er du oppi årene, og driter deg ut på Facebook, blir du også Googlet. Tenk på saken om du er jobbsøker. Da betyr slike ting, en hel del.

20120504-223752.jpg

Hvorfor gjør vi som vi gjør på Facebook?
Fantastiske løyper, herlige ferier, blide barn og lykkelige forhold. Slik er det moderne livets gang – på Facebook. Å publisere sannheten om ettermiddagen du hylte og skrek til barna så du ble hes, valgte sofaen framfor treningssenteret og alvorlig vurderte tanken om skilsmisse, er et alternativ de fleste vegrer seg for. Dekker artikkelen BØR du lese!

Man bør lese seg op litt på Facebook, hva som er lurt, dumt, sikkerhet også videre. Sjekk ut denne: Pc World

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s