Mobiltelefon bøller!

– Joda, bæsjen hans var så fast og fin, altså. Litt sånn brungrønn i fargen, forteller den begeistrede moren høyt på telefonen mens du forsøker å nyte en kopp kaffe på kafeen.

Samtalen er ikke ment for deg, men for venninnen i den andre enden av telefonsamtalen, men både du og de andre kundene er ufrivillig innlemmet i beretningen om avkommets fortreffelige bleiebevegelser.

Ubehagelig?

Det er bare å venne seg til det, først som sist. Ny forskning viser nemlig at teknologien forandrer hvordan vi bruker de offentlige rommene vi beveger oss gjennom til daglig.

Både smarttelefonen og det trådløse signalet gjør at stadig flere av oss oppfatter offentlige områder som en forlengelse av vår private sfære. Forskerne mener vi må tenke nytt i designen av offentlige områder for gjøre plass til både teknologifantastene, og dem som mener at en kafé, det er stedet for nettopp kaffe.

Les mer

20120514-232221.jpg

Artikkelen er så absolutt til å kjenne igjen. Både å krangle med venner, kjerring og diverse, underlivsproblemer og det som verre er. Noen har ingen sperrer. Og jeg er ikke interessert!
Det er sjelden jeg tar tog lenger, og godt er det. For makan til privatsamtaler man får servert på en 20 minutters togtur, er ikke til å tro. Gamle som unge, helt ukritisk som om man var alene i verden.

Forskere fra Tel Aviv University i Israel har gjennomført en spørreundersøkelse med 150 mobilbrukere, der halvparten hadde en smarttelefon og resten en gammeldags mobil. Deltagerne ble spurt om hvordan de bruker telefonen på offentlige steder, i hjemmet, på skole eller jobb og på buss og trikk.

Resultatene viser at iPhone- og HTC-eierne tror det skapes en privat boble rundt dem når de bruker telefonen i offentlige rom:

Det er 70 prosent større sjanse for at smarttelefonbrukere mener at telefonen deres verner om deres privatliv enn at brukerne av andre telefontyper gjør det.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s