Familie

Er så mangt. Og så utfordrende. Og ofte så ukomplisert som det skal være. Men også uhyggelig involverende i tanker og handlinger. Hva er det som gjør at familie ofte tillater seg en oppførsel, man aldri ellers ville utøvd på andre enn familie?

Hvorfor så frittalende, utfordrende og så rask med pekefingeren?

Kan det skyldes at familie har et større albuerom enn venner? At man som medlem i samme familie, skal tåle å stå i andre utfordringer og ubehageligheter, enn i forhold til alle andre mennesker?

Respekt, omtanke og ros skal fortjenes. Ikke arves.

 

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

2 svar til Familie

  1. idebenone sier:

    Arnfinn Nordbø, ein heilt vanlig gut frå Randaberg, rett utanfor Stavanger, fekk livet sitt snudd opp ned då han bestemte seg for å stå fram som homofil. Han vaks opp i eit konservativt kristent miljø, som var ein stor del av livet hans. Som 14-åring begynte han å synge, og fekk reise rundt som songar og forkynnar, særleg i Norsk Luthersk Misjonssamband. Nordbø fortel om ein trygg og lykkeleg barndom, trass i at miljøet han vaks opp i ofte var skeptisk til det moderne og ukjende. Me kan lese om kristne som er skeptiske til både trommar, kortspel og dans, og Nordbø sine eigne foreldre tykte visstnok ikkje noko særleg om fotballspelinga sønene dreiv med. Gjennom oppveksten fekk Nordbø høyre at homofile ikkje høyrde heime hos Gud og var syndige, fordi ”det står i Bibelen.” Den bokstavtru forståinga av Bibelen står sentralt i desse miljøa, noko som Nordbø gir fleire døme på i den andre delen av boka.

  2. Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) har viruset flest likhetsrekk med de som forekommer hos flaggermus. – Det finnes også en mulighet for at andre dyr er smittekilden, for eksempel fugler. – Det er vanskelig å si noe helt sikkert om dette, sier lege og avdelingsdirektør Karin Rønning ved infeksjonsovervåkningen på Folkehelseinstituttet til forskning.no. Flaggermus kan ikke bare videreføre viruset ved dråpesmitte, men også gjennom avføring og urin.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s