Lance A

imageLance er en jukser! Så enkelt. Min og manges helt, en supermann av en idrettsmann. Som jukser. At alle andre gjorde det samme, spiller ingen rolle. For meg blir det nesten som om Dæhli skulle jukset. Nesten.

Vi har visst det hele tiden. Om man har lest mellom linje og fulgt med de siste årene, har man egentlig iallefall ant at det foregår urent spill. Og det er synd. For alle de andre. For de som er rene, de rammes de også. Alle er mistenkelige. Til og med Hushovd, Arvesen, ja – til og med Boasson Hagen.

Er det mulig at alle norske syklister ikke dopet seg? Ja, jeg tror det, inntil det motsatte er bevist. Jeg håper bare de «gamle» syklistene, som syklet med Lance – faktisk forteller hva de så. Og opplevde. Få ting opp i lyset, og bli ferdig med alle mistankene. Jeg har tro på oppgjør. Alt skal fram, folk skal dømmes hardt og man skal starte på nytt, med blanke ark.

Gevinsten man oppnår når man vinner, må reduseres i fremtiden. Det må ikke lønne seg å bruke dop. Mange slipper unna for lett. Det skjer med mange av de som allerede er tatt. Men neppe for Lance. Han slipper ikke unna.

Personlig bør det inngås en skriftlig avtale, mellom utøver og de som utbetaler penger. Blir det påvist dop, skal pengene tilbake. Livstidsutestengelse og fengsel bør komme i tillegg. Konsekvensene kan kanskje bidra til å redde sykkelsporten.

Å vinne Tour De France i fremtiden, vil skje med minst mulig margin – om man tar bort uhell. De beste er utrolig jevne. Lag, taktikk og dagsform vil være viktigere enn noengang. Men juksere vil det være. Det viktigste er å gjøre alle oppmerksom på konsekvenser og vissheten om at man vil bli oppdaget – før eller siden. Og fokusere på holdninger.

Vi i Norge innbiller oss vi er renere. Det tror jeg også. Fordi jeg tror fallhøyden for norske utøvere er høyere. Vi har et sunnere sett med holdninger, enn mange av våre konkurrenter. Vi er et mindre land, og påkjenningen for doperen er større. Naivt sa du? Javisst, men det er litt av poenget. Mistanken skader mer enn vi tror. Man er uskyldig, inntil det motsatte er bevist.

 

image

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s