All nikotin blir forbudt innen 2021

Les dagens artikkel

Dagen nærmer seg. Vær du sikker. Det er for dyrt å la folk få ture avgårde som de vil. Iallefall om felleskapet skal betale prisen det koster. Prisen for sjuke mennesker, helsevesen og dårlig helse. Senest idag klaget en tidligere straffedømt til Fylkesmannen for å ha blitt utsatt for passiv røyking mens han satt i fengsel. Han kom ikke unna. Var innelåst og ble sakte utsatt for ufrivillig røyking. Fengselsvesenet bryter røykeloven. I et norsk fengsel! Nå skal det være sagt, at noen helt sikkert mener dette er vel fortjent. Men det er vel ikke poenget?

Røyking er ikke sunt. Men det betales jo inn avgifter, som skal dekke utgiftene. Allikevel skal vel ikke andre mot sin vilje, utsettes for røyking. Det er derfor vi har en røykelov.

Derfor er det spennende å ta en spådom om fremtiden. Det vil starte med at det blir ulovlig å røyke utendørs. Deretter blir det ulovlig å røyke hjemme. Om det kan håndheves, spiller ingen rolle, noen vil uansett slutte. Deretter kommer sigaretter og tobakk til å forsvinne fra Tollkvoten. Alle nikotinprodukter havner på Vinmonopolet og selges i kun enkle pakker. Deretter på blå resept og i 2021 er alt forbudt. Smugling straffes med opptil 6 års fengsel og 2 årslønner i bot.

Deretter må vi finansiere egen helsetjeneste allikevel.

Hva vil skje da?

Erstatter man nikotin med andre rusmidler? Ja, jeg tror det, men ikke i de volumene og med en betydelig helsegevinst uansett.

Hvem vet, i 2021 får vi svaret.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s