Hemsedal

Hemsedal 25.01.201nådde

Med IPad på fanget og rødvinen i armlengdes avstand, spekeskinke og en diger natursteinpeis som knitrer høylytt av tørre bjørkepinner, medfulgt av et pledd over beina samtidig som man hører sprengkulden rive i veggene – da vet man at de neste dagene blir fine. For man er i Hemsedal. På Casa-de-Kiwi. Ei super hytte, ski både inn og ut. Man vet også, at her er det ikke annet å gjøre, enn å få tiden til å gå. Ikke noe som må gjøres. Alt er på hold, etpar dager.

image

Det er nettopp da inspirasjonen skal oppsøkes, foredles og holdes i live. De timene inspirasjonen er på sitt sterkeste, skal man blogge. Rettskrivningen påvirkes av mengden spanske druer, men ikke inspirasjonen. Den bare øker. Midt i mellom drue nr. 44 og 135, har jeg tro på at de største eposene i verdenshistorien, er blitt skrevet.

image

De blir ikke skrevet i denne bloggen. Denne inneholder kun litt utenom det vanlig informasjon om Hemsedal. Det som ikke står i reklamen

Haugteken i Hemsedal


Ei gjente frå Hustad i Hemsedal hadde eit lausingbarn — ein liten gut. Ein haustdag gjekk ho og rispla lauv uppe i Hustadhagen og småguten rusla for seg sjøl der i nærleiken. Men rett som det var vart guten stums burte, ho såg ikkje meir til han alt ho ropa og leita, til slutt tok gråten henne og ho la til sprangs og fekk med folk i grendi til å leite, men guten var og vart burte. Og dei visste seg ingi annan råd enn å låne kyrkjeklokkone, som dei ringde med der uppe i åsen. Etter dei hadde ringt med kyrkjeklokkone og leita i tvo netar og tvo dagar fann dei guten. Han fortalde då at han hadde vore hjå snille folk, som hadde gjeve honom suppemat og søt mjølk — so mykje han vilde hava. Han hadde set brandute kyr og store, gule kornåkrar — meir visste han ikkje å fortelja, for han var so liten. Men so mykje skyna no alle at det var ingen annan stad enn hjå haugafolki han hadde vore. Då ljomen av kyrkjeklokkåne slo so sterkt like inn på husveggine deira måtte dei sleppe barnet ut att.

Om ikke annet, har du nå fått litt annet i tillegg til skiløyper, værmelding og afterski.

image

Imorgen blir det lang Evergood morgen, kanskje til og med flere kopper, det blir egg og det blir bacon. Det blir ski-out til barnebakken I første omgang. Klokken 15 blir det times skilærer for den hemmelige (snart 9 år) agenten. Da skal mor og far på Øl konferanse i afterskien. Tenker nok ei badstu er på sin plass etterhvert, før man ender på den lokale steakhouse varianten med høy biff og nye bekjentskaper med italienske druer.

Her skulli dere vøri!

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s