Hemsedal episode 2

Webkamera som viser rådende skiforhold live fra Hemsedal

Klokken 09.00 Hemsedal;

Første morgen i vinterland her på Hemsedal. -13,3 grader og lettere overskyet. Det er stille, både ute og inne. 3 mennesker i stolheisen foreløpig og en svak eim av kaffe, ligger i luften.

Det er fantastisk hvor stille alt er her. Snøen isolerer godt, selv om det er langt mindre snø enn det ifjor. Til med prepareringsmaskinene, er det såvidt man hører.

Det store spørsmålet idag, er hvor vondt i beina det er mulig å ha det, mens man innbiller seg at det å renne nedover barnebakken er alla tiders fritidssyssel. Det er ikke tvil om at beina kommer til å lide. Manglende blodomløp i ekstremt trange støvler, er visstnok noe man skal oppleve på nedover-ski, for å fortjene å få være med på after-ski.

image

Det blir spennende å kjenne rustne vinterlige sykkellår, om de fungerer når man virkelig skal ha bøy i knea. Tenker muligens at en aning melkesyreoppsamling, kan bli resultatet iløpet av dagen.

Ettermiddag kl.17.00 Hemsedal;

En fantastisk skidag, mange turer og vonde bein. Sko-vondt, og ikke i nærheten av melkesyre i lår. Innholdsrik dag med både Before-ski og afterski. Nå er Wine-ski, nylig innført i Hemsedal.

Klar for skidag

Ski in og ski out er tingen. Lettvint, kort vei og liten terskel for ekstra turer. Hemseladden er ei flott hytte med alle bekvemligheter.Hytta Hemseladden

Hytta Hemseladden

To etasjer, 3 soverom, 2 bad og vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel. Vi mangler ikke noe, badstuen er også tilgjengelig.

Hemseladden inne

På selve skisenteret, ca 200 meter unna, finnes matbutikk, sportsbutikk, restaurant og skiutleie, samt leilighetsutleie. Det er ikke mye som mangler.

image

Mye leker for barna, skiskole og underholdning. Et ideelt sted for småbarnsfamilier. På kveldstid finnes etpar restauranter i gåavstand, og selvfølgelig Hemsedal sentrum etpar kilometer unna.

image

Afterski er moro. Den pilsen som etter svette(for mye klær), ekstremt vonde bein de første timene, og ikke minst få av hjelm, briller, hansker og mere til – den er super!

Man kan sitte å kikke på alle med luehår, særlig gjelder dette kvinner som naturlig er helt flate i frisyren, men som allikevel bruker mye energi på å rette opp inntrykket på afterskien. Hemsedal er for barnefamilier, lite jåleri og høy sigarføring. De unge naturligvis hippe i både klær og utseende, men det er langtfra overdrevet.

image

Skiskolen var en suksess i år igjen. Oskar, den svenske skibomsen – var akkurat kul nok for både elev og foreldre. Agenten lærte å ta det litt mer piano, stoppe og kjøre lange svinger fra toppen. Noe krasj ble det, men ungen er meget godt fornøyd. Nesten elektrisk etter å vise hva som var mestret. Mestring er alltid kult!

Kvelden har senket seg i Hemsedal. Såre bein og mye frisk luft har gjort sitt. Det blir ikke disko idag. Litt vin, hjemmelaget egg, bacon og litt til, gjør at døsigheten i varmen fra peisen føles herlig. En fin dag. Vi får se hva kvelden bringer.

image

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s