Stakkars Pippi

Veterinærklinikker er blitt litt av arbeidsdagen min. Besøk av disse, for å følge opp eksisterende samarbeidsavtaler. Faktisk en opplevelse, spesielt når man bare kan stå tilbakelent og studere hvilke situasjoner veterinærer møter i hverdagen.

På en flott og stor klinikk i på Østlandet, – ble jeg vitne til en spesiell opplevelse. Undulaten Pippi og matmor. Den vesle fuglen var lysegrønn med gule linjer. Som undulater flest i både form og atferd. Den pratet ikke, mer smattet og harket og på ingen måte noen ut over det vanlige Undulat.

image

Eieren derimot, ikke nok med den visstnok pjuske undulaten, hadde også tatt med sin mindre forståelsesfulle ektemann. En grå, sur og svært så sarkastisk mann – som helt tydelig demonstrerte at dette ikke var et selvvalgt oppmøte, fra hans side.

«Se, Arne! Nå bøyer Pippi hodet igjen, stakkaren er ikke frisk veit du?»

Matmor var åpenbart sikker i sin sak. Ved en undulats svake krumming av nakken, kunne hun med letthet stadfeste at det sikkert var noe alvorlig.

«Tror hun må operere! » Sa matmor

«kanskje der er fugleinfluensa?»

«Har hørt at det kan ramme småfugler, veit du»

Matmor kvitret både med seg selv, mest med undulaten og litt til en gryntende sur mann, som etterhvert forsøkte å hjemme seg blandt utstilte Eukanuba sekker og hundebånd av ymse slag.

Etterhvert forsvant fuglen, de to ble sittende på venterommet. Taushet. For matmor plutselig spør:

» Hvor alvorlig kan det være?»

Harking.

«Det er ikke alvorlig i det hele tatt, fjærkreet er sannsynligvis drittlei hele den evinnelige dullinga di», smalt det fra surpompen.

Idet fuglen kommer ut, og meldingen kommer om at Pippi er frisk som en fisk, starter omfavnelsen. Av fuglen. Ut av buret. Kose, kløs, skryt, prat og tilslutt en sang. Til fuglen! Veterinæren er nok ørlite rådvill, surpompen forlater lokalet – tydelig flau av alt. Før det endelig kommer fra matmor;

» Kanskje jeg bør bestille tid hos kiropraktoren til Pippi?»som spørsmål til veterinæren som faktisk tilbyr dyrlegekiropraktikk.

«hun virker noe stiv i nakken?»

En forfjamset veterinær blir erstattet av stakkar assistent som forsøker å forklare matmor at kiropraktisk behandling er lite egnet for undulater. Og at man bør være varsom når man skal kose med en undulat.

Det hele ebber ut. Matmor, Pippi og surpompen setter seg i den 20 år gamle Fiestaen og triller sakte ut på hovedveien på vei mot et friskere liv for Pippi.

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s