Fra barnemunn

Hva betyr Hp mamma? Spurte 9 åringen lett pludrende i baksetet. Cd spilleren durer, på spor nr.9 med sangen om Sivert. Ei Stavanger vise om stakkars Sivert som er spilt noen hundre ganger de siste årene.

Pappa, hva betyr Hp?

Så pludres det plutselig om «naturlig balanse i underlivet»! Oi,oi.. Reklame om underlivsåpe med balansert PH verdi er temaet! Mors forklaring om tørrhet og 5,6 i pH, aksepteres umiddelbart. Far så vel for seg en langt vanskeligere forklaring enn som så.

image

På Garsjø, vinter og kaldt og skikarusell – høyt og tydelig blandt mange mennesker. Traskende på blåsmurte ski, funderende i sin egen tankeverden, noen meter bak meg. «Pappa, hva betyr fikin bitch?»

«Hæ?» Jeg hørte umiddelbart spørsmålet, men kjøpte meg ubevisst tid. På nytt kom spørsmålet, denne gang med en korrigert utgave og langt mer presist enn første gang. «Fuckin bitch» – hva betyr det?

Før svaret kommer, mumles det om at det jo inneholder f-ordet. Dette berømte ordet som slett ikke går upåaktet hen blandt 9-åringer.

Han virker skuffet av svaret, hadde nok håpet på noe mer saftig og uttrykksfullt.

«Det betyr møkkakjerring»

Det har ingen hensikt å si mer. Ordet er tamt nok, og langtfra et ord velegnet nok til å tøffe seg blandt gutta. Case closed, og 9 åringen har ikke nevnt det siden. Forhåpentlig brukes det heller ikke, når foreldrene ikke er tilstede.

image

Jeg forsøker å samle opp de beste gullkornene. For ettertiden. Kanskje kommer det ei bok, om ikke annet ei bok som kan leses av ham selv senere.

På fotballtrening – etter mye slenging på både gress, mot hverandre – ja til og med mot vegger, en lek som varer noe dager og heldigvis går over av seg selv – ble 9 åringen spurt om han ikke slo seg når han holdt på slik?

Alltid like høyt og tydelig, kommer svaret: «ingen fare, jeg har så hard forhud at det gjør ikke noe vondt!» Denne bemerkningen har ikke gått upåaktet hen i fotballmiljøet på Sjåstad.

Sagt av barn….

Noen damer har veldig store pupper,  mens andre nesten er toppløse 

Den største forskjellen på menn og damer,  er at damene har mer orden i sysakene mens menn har mer redskaper enn damene.

Når man kommer inn i pubertetenforandrer kroppen seg så mye, at man nesten ikke kjenner den igjen. Guttene får utvekster, mens jentene blir blødere.Da begynner man å få øynene opp, for at man kan bruke guttene/jentenetil forskjellige ting.

 I befruktningsøyeblikket smelter moren sammen med faren. Først blir moren bestøvet. Så fester støvet seg og begynner å slå røtter. Etterpå kommer babyen ut av en luke i enden av moren. Hvis frøet fra faren ikke treffer morens egg,blir det bare en vanlig omelett av det.

Faren min kan ikke få flere barn han, for han har vært hos nøtteknekkeren.

I gamle dager var det ikke lov for faren å føde barn.De syntes det var umoralsk.Men i dag er det vanlig at moren og faren føder barnet sammen.

En gynekolog er en som titter inn i folks private eiendeler. 

Nesa beveger seg i alle retninger som en radar, til den har funnet ut hvor stanken kommer fra. Da roer den seg ned.

Musklene er noen små ballonger som er fylt med spinat. 

Bukspyttkjertelen sitter i baken og har som oppgave å sende spyttet oppover.

En ektefelle er noe som er laget av jern og ofte henger ute i skogen. 

En ektefelle er den fellen man går i når man gifter seg.

Halsen er en stilk som hodet er festet på .

Man er bevisstløs når man glemmer alt man har lært på skolen.

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Fra barnemunn

  1. Ida sier:

    Ta d med ro! Eg komme i sommar! Då ska eg læra han ka alt d betyr og litt te…….

  2. Annlaug sier:

    Fornøyelig, du kan få noen her også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s