Vinterferie til fjells

Når vinterferien nærmer seg, skal det pakkes. Og det skal pakkes for alle anledninger og uforutsette hendelser som kan inntreffe – kald, regn, sol, snø, vind, innendør, utendørs, middag på restaurant, afterski og casual. Dette medfører så klart ullundertøy, fancy slalomjakke, briller til sol og til bakken, staver, ski – både for bortover og nedover. Akebrett i alle tilfeller noen vil ake – også alle de små tingene da. Som linser, briller, lader, filmer, ipader, mobiltelefoner, Ds-spill.

Det er enorme mengder som skal med når en moderne familie skal avsted. Litt avhengig hvor man skal hen – men i den norske fjellheimen – kreves det i disse dager relativt mange bekvemmeligheter. Nå skal vi tilbringe tiden i ei hytte bestående av alle mulige hjelpemidler. Man kan vaske, tørke – ja til og med stryke klær. Det er tørketrommel – men vi er jo ikke på høyfjellet for å vaske klær. Vi er der nettopp for å ikke vaske klær. Gjør ting man normalt sett ikke gjør. Ikke nødvendigvis sløve hele tiden, men være aktivt og tilstede i andre omgivelser enn hva som er vanlig. Gjøre ting som er moro, annerledes og som får tankene over på andre ting her i livet.

Allikevel forventer vi at det skal være litt som hjemme.  Man drar da ikke til fjells uten å se på TV eller lar  Internett være alene hjemme. Unger skal underholdes – det snikes til og med en liten kortstokk som vi håper blir liggende urørt til vi kommer hjem.

Det koker allikevel ned til å slappe av etter timer i skiheis, afterski og forhåpentlig solskinn. Slappe av foran natursteinspeis, supertørr bjørkeved, god rødvin og ei kald pils. Gjerne i godt selskap med venner og gode samtaler. I naturskjønne, rene og hvite omgivelser med flombelyst skibakke som utsikt, gjerne mens det snør lett, slik at bakken blir enda bedre imorgen.

Om morgenen er det opp. Kaffe. Evergood-timen hvor dagen planlegges, været sjekkes, en lett frokost med egg og bacon – ja, på fjellet gjør man gjerne slikt, om det er aldri så usunt med bacon.

Skikortet i jakka, brillene på – spenn på skia utenfor døra – bakke lokker. Kanskje får vi noen få turer i den virkelige bakken, og ikke bare i barne-bakken.

Vinterferie er godt. Det er enkelt. Mye enklere enn å reise til nye ukjente solfylte mål i landet Syden. Da må man plutselig finne ut av hvor ting er, hva som kan gjøres, hvor ting finnes. I en leilighet i landet Syden, finnes det ofte kun 2 stikkontakter. Mobil og Ipad og diverse andre saker som trenger strøm, sloss om få plass. På hyttetur er ikke det et problem. Vi vet hvor ting er. Det sier seg selv hvor man skal tilbringe dagen, enkelheten liker jeg. Den eneste utfordringen som ligger i høyfjellet, er om det er hyggelig vær eller ikke. Det slipper man i landet Syden. Der er været hyggelig. Man kan ikke få alt her i livet.

Vel, imorgen går turen. Først en runde på Hemsedals type appartment, deretter på søndag går turen til Kiwi-cottage – og besøk av gode venner. Vi gleder oss – vi satser nå på etpar solfylte dager, hvor fjellsola setter riktig brunfarge på bleke solhungrige kinn.

God vinterferie !

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s