Det foregår så mangt i Hemsedal

Å stå på ski er gøy. Jeg har tilbrakt dagen i bakken. Med den hemmelige agenten  like bak, og i de fleste tilfeller foran. Vi har forsøkt over lang tid å lære ham svingteknikk. Dette begynner å bli svært bra. I noen få tilfeller, skjer selve svingen med samlede ben. Stort sett skjer det med lettere plog. Han er trygg nå, det er vi helt sikre på. Med stolheisen opp på toppen idag, åpenbarte det seg ganske tidlig – at teknikken er inne – selv i de bratteste partiene. Han er flink å ploge, flink å se seg rundt slik at han ikke kjører på eller i veien for noen og ikke minst behersker han å stopp

Det er spennende å studere menneskene i bakken. I Hemsedal er det lite bling og høy faktor. Allikevel er det mange som ikke har fått med seg at dette IKKE er Norges hotteste ski-miljø. Og har forberedt seg godt med hensyn til utstyr og klær. De er i tillegg solbrune, kjører fet bil, har slalombriller til rundt kr. 3.000,- og bukse som nok passer bedre til 15 år yngre mennesker. Singel, flott utstyr, dårlig på ski, men sjef på after-skien og jagende etter unge bytter på mellom 19 og 25år. Selv er de ofte mellom 35 og 40år. Og snakker lettsindig om St.Anton og Norefjell. Akkurat som om det var samme saken.

Her finnes det også småbarnsfamilier – som gjerne skifter både bukse og undertøy på barna – midt i restauranten. De bringer ofte med seg rundt 300 kilo med utstyr – vogn, sekk, bag, jakker, luer, ekstrasko og alt dette til 2-3 barn(sånt blir det ustyr av). Alt liggende på bordet på restauranten) og det etterlater de likegodt, når det farer ut i bakken – – etter å ha skiftet på alle barna. Det går åpenbart ei kule varmt. Under bordet – som vi overtok – lå det et Donald-blad, bak sofaen en sekk, etpar luer og resten tør jeg ikke tenke på hva var. Jadda, det går nok godt allikevel.

Systemet her i Hemsedal fungerer godt – alt er på linje og godt planlagt. Tilbudet kunne nok vært noe større, men allikevel er det ski som står i fokus. Mat-tilbudet derimot, er en katastrofe. En pizzarestaurant som kun serverer pizza – og absolutt ingenting annet – servert i en bowling/biljardsal kombinert med barløsning og wide-screen. I tillegg har vi nok dalens verste spisested – Big Horn. Kombinert fancy restaurant med god biff og meny, flotte viner og i det hele tatt. Servert i sammen med afterski-sinnsyke basshøytalere – både fra etasjen over og under. Å bruke toalettet er et møte med sørpefulle ungdom som danser mens dem tisser. O heilage – hvor gammel jeg føler meg av og til. Restauranten er grei den, men med så høy musikk at det nesten ikke går an å prate – og bassen som  gjør at det klirrer i glasser – da forsvinner store deler av gleden.

Nå skal det sies at maten på selve senteret er grei. Mye  ungt mannskap som gjør så godt de kan. Det eneste jeg stusser på – er hvem som er målgruppen. Det finnes definitivt mest barnefamilier, men det er også en lettere blanding – fra ungdom til godt voksne mennesker. Jeg innbiller meg at de neppe treffer så godt som de burde – utvalget er magert, prisene høye og det meste er tilrettelagt litt utenom målgruppen. Men det kommer an på øynene som ser.

En lang dag i frisk luft, såre lårmuskler og støle kropper – er nå gode og mette, første dag i skiverden er over og det er på tide med en rolig natt. Her vi bor nå – et leilighetskompleks til venstre for selve skitrekket, er det mye ungdom og det foregår ting hele natta. Imorgen flytter vi ca. 400 meter til hytta. Da senker roen seg betraktelig – og det skal bli deilig. Allikevel kan vi nok tenke oss å benytte denne overnattingsmuligheten også fremover. Hemsedal er større en enkelt-tilbudene. For vår 9-åring, er dette et supert tilbud.

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Det foregår så mangt i Hemsedal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s