Russere på ski

Til og med Russland er representert her i Hemsedal. Og de få vi har møtt, er noe helt for seg selv. De er kravstore, de er bråkete, de kan ikke stå på ski og de oser av å ha hatt et mer stusselig økonomisk liv tidligere.

Vi har også tidligere møtt på flere fra Russland, og da spesielt i syden. Også der er de høylytte, fulle og bråkete. De er det vi som kommer fra Stavanger vil kalle bajaser.

Også her i Hemsedal, fikk de russiske narrene prøvd seg. Med 2 skilærere –  flinke unge svensker som virkelig kan gå på ski – og ikke minst lære bort. Resultatet ble rasende russere som ikke engang kan bevege seg på flatmark, langt mindre gå av en stolheis. Og på vei nedover – i lang rekke – plogende bak skilæreren – ble tydelig utålmodigheten for stor. Flere gikk ut av rekka, la seg i fritt fall nedover, uten evnen til hverken å svinge eller stoppe.

image

Og når det gikk galt, gikk det skikkelig galt. Armer, bein, ski og staver i salig kaos – det var jo forsåvidt greit, ingen brekte bein eller lårhalser ute av funksjon. Ære og stolthet derimot – fikk seg en skikkelig knekk. Med det resultat, at alle russiske gloser kom ut samtidig – 3 stemt – fra flere hold i bakken. Ingen forsto dessverre russisk der og da – men det er åpenbart at de hver for seg sendte forbannelser over både skilærer, bakke, snø og Hemsedal.

Jeg har jo en teori om hvorfor russere oppfattes slik de gjør, jeg tror jo det er komplekst – men først og fremst kommer det av at mange har gjort det bedre økonomisk de siste årene – noe de slett ikke er vant til. I tillegg er de ikke et ydmykt folkeferd og om vi mikser dette med det samme inntrykket engelskmenn legger igjen i Spania – har vi russisk bajas-fremferd i et nøtteskall.

do svidanja

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s