Ica, Rema, Dæhli, Tone og gullmedaljer

Petter Northug receiving silver medal on the f...

Petter Northug receiving silver medal on the first day of 2011 Ski-WM in Oslo, Norway (Photo credit: Wikipedia)

Det er mye å forholde seg til samtidig. Stakkars Ica som har drevet dårlig dagligvarebutikk i en årrekke – tapt flere milliarder iløpet av de siste 3-5 årene. Som inngår et samarbeid – det eneste de kan gjøre for å opprettholde dagens drift, med Norgesgruppen. I sammen kan de handle med industrien, oppnå bedre priser i fellesskap og dermed true Rema  1000, som ikke oppnår disse fordelene. Myndighetene griper inn – ergo må ICA klare seg selv, og får ikke oppnå disse fordelene. Kanskje de til og med må reise ut av landet. Dette betyr vel neppe at man mister det antall butikker som ICA representerer, og dermed tviler jeg på at dette truer noen arbeidsplasser.  Butikkene kommer til å åpne grønne og fine og hete Kiwi, før man vet ordet av det. Det var dagens dagligvare-spådom.

Dæhli – gjennom tidene – utvilsomt verdens beste skiløper. Det skal mye til å nå opp til ham – selv for Petter Northug.

I OL-sammenheng stoppet  Dæhli på åtte gull (seks individuelle). Northug har to, der ett er individuelt.

* Dæhlie har totalt 9 sølvmedaljer i OL og VM (7 individuelt). Northug har fire sølv (to individuelt).

* Dæhlie har tre VM-bronser (alle individuelt). Northug har én individuell OL-bronse.

* Dæhlie har vunnet verdenscupen sammenlagt seks ganger. Northug én gang.

Og nå begynner noen å trekke hans prestasjoner i tvil. svensk Tv er ute – programmet sendes i skrivende stund – med kanskje ski-historiens mest spekulative beskyldning. Og de kommer til å møte motbør så det holder. Stemmer ikke det som kommer fram, må de dras for retten så fort som mulig. Ikke av Dæhli og Co, men av Skiforbundet og ikke minst FIS.

English: Solskjaer at testimonial match Italia...

English: Solskjaer at testimonial match Italiano: Solskjaer al suo match di addio al calcio giocato (Photo credit: Wikipedia)

Problemet er ikke om slike blodverdier er doping eller ikke. Spørsmålet er om det er troverdig at tallene er riktige og om de i det hele tatt tilhører skiløpere. Listenes opphav er tvilsomme, blodverdiene skulle ikke offentliggjøres, ergo er listene kommet på avveie. Hele historien lukter ille – men er interessant. Jeg tror personlig ikke at Dæhli, Ulvang eller Mikkkelsplass var dopet. Men synes allikevel at grumset kan arbeides frem. Men det bør gjøres med beviselig dokumentasjon. Ikke med spekulativ egen-interesse. Det vil ramme uskyldige.

Stakkars Tone og Aksel. Som kjendis skal man tåle mye.  Få både dårlig og god publisitet. Skal man forlove seg, gifte seg, spille stor film eller synge i Grand Prix – så er man fremme i media. Skal man skilles, vil man det ikke. Jeg skjønner godt det. Og usakelige løgnhistorier, skal ikke forekomme – fordi det er ulovlig og umoralsk. Og sjokket er sikkert stort – for dem begge. Ønsker dem bare lykke til videre. Stå for all del ikke frem med historien, og la mediene i fred – så tenker jeg dere blir glemt fortere enn dere måtte ønske.

VM på ski. Og Petter Northug. En fantastisk idrettsmann. Som jeg tipper vinner ytterligere   en gullmedalje i dette VM. Og nå har vi fått sett en ny side. En gråtende og rørt Petter. Som har kompiser på tribunen. Som klemmer sin far. Som har verdier. Og som gir av seg selv. Uten å være breial og stor i kjeften. Denne skiløperen er ski-historiens desidert største reklame-jippo ! For makan til planlagt karriere, skal man lete lenge etter. Jeg tviler på alt er iscenesatt til minste detalj. Men mye er planlagt for markedsverdi. Ikke bare nå. Men også for fremtiden. En tøff, en myk, en gambler, en familiemann, en hensynsløs prioriterer og en badguy ! Alt på en gang ! Herlig kombinasjon som kommer til å slå alle andre rekorder, i tillegg til i skisporet. Hva det blir av den gutten til slutt – etter karrieren – er vanskelig å spå. Jeg tipper en trøndersk variant av Ole Gunnar Solskjær !

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s