Heroin – røyking eller sprøyter

Hva i all verden er dette for noe tøys ?

Det er vel samme møkka, om man røyker eller setter sprøyter. Sjekk artikkelen. Jeg begriper ikke hvorfor diskusjonen går omkring det å dø kjapt eller sent. Faren ligger i sannsynligheten for overdose eller ikke. Det er ikke så lett å dø av overdose ved å røyke, som å sette sprøyter.

Det er etter min mening ikke temaet i det hele tatt. Rusmiddelpolitikken er feilslått. Man må behandle mennesker. Det spiller ikke noen som helst rolle om man ikke kurerer alle. Man må prøve. Man må ta seg råd til å la alle få behandling. Narkotika dreper mennesker. Så enkelt og så vanskelig. Alle må behandles. Det eneste som teller er å sette opp et sett med regler, som bestemmer hvem som skal tvangsbehandles og hvem som må komme frivillig. Jeg har ikke noe svar på hvordan man skal få til dette. Men noen må inn, behandles og gjøres frisk og rusfri, med tvang.

Dette koster samfunnet penger. Det måles i penger. Det er like forbanna synd på dem. Men friske skal dem bli. Og hjelp skal dem få. Og det på vår regning. Vi må ta regningen. Og den har vi råd til. Vi må bare få politikere tøffe nok – til å ta de store valgene. De tøffe valgene. Dette er medmenneskelig. Og vi ville fått foran som et foregangsland.

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s