Tarebi`s Figo – lydighetstrening

Denne helgen blir det helgekurs hos Drammen Hundeskole. Figo  skal lære,  i sammen med sin mor,  å gå pent og komme på innkalling. Dette blir en 3-tre-timers sak, 2 dager til ende, og jeg tenker vi skal få endel episoder. At bikkja blir sliten i hodet, er utvilsomt. Om det hjelper rent innkallingsmessig – iløpet av 2 dager, er et stort spørsmålstegn.

Det er klart at sosialisering av hunden er viktig, det å kunne ferdes blandt andre hunder, være lydig og hengiven i forhold til oss som eier – er helt essensielt. Figo er slett ikke ulydig eller vanskelig å ha med å gjøre, men tanken er å bruke ham på andre områder enn rene utstillinger. Han er norsk champion, og vi kommer nok også til å være på flere slike fremover. Men agility er det store målet nå. Og da må Figo faktisk lære å komme på innkallling. Hver gang han blir kalt inn.

image

Schipperken er godt egnet til agility – sjekk Norsk Schipperke klubb. Det er moro for hund, og det er moro for eier. God trim og en ei bikkje som gleder seg til hver eneste trening.

Ønsker du å vite mer om agility – sjekk siden her. Treningstips for deg som er opptatt av lydighet, finner du her.

image

I skrivende stund er først dag over – Drammen Hundeskole kan absolutt anbefales. Dette var drevet av profesjonelle hundefolk. 2 flinke jenter med genialt enkelt budskap og kommunikasjon. Gå pent i bånd, er faktisk mye enklere å få til enn man skulle tro. Det eneste som kreves, er at man er konsekvent og tydelig. Vil hunden gå foran deg i bånd, medfører jo dette til syvende og sist at hunden drar deg fremover. Det blir hunden som går tur med deg. La hunden gå bak eller ved siden av deg. Sperrer du for hunden, eller snur når den stikker foran deg, vil den til syvende og sist skjønne hvor den skal gå. Men vær konsekvent.

image

Innkalling er del 2 – konsekvent bruk av «på plass»(selve innkallingskommandoen) og «NEI» når umiddelbar reaksjon ikke skjer. Kommer ikke hunden når du påpeker «NEI», vær konsekvent og hent bikkja(fordrer langline) – la det få en enkel konsekvens som straff og be hunden komme. Etter noen runder, er det forbausende hvor kjapt hunden gjør som du sier. Men igjen – KONSEKVENT !

image

Endel myter blir lett avlivet. Skal man  gi kjeft, når bikkja kommer tilbake etter å ha stukket av eller latt være å komme når den er innkalt? Ja, det skal man. Det skal bli en konsekvens ved å la være å komme når du blir innkalt. Men så skal det være over med det.

Tankesettet er jo at om bikkja lar være å komme, dilter rundt og gjør sine hundeting, og kommer når det passer den, ja da skal den ikke roses. Da skal det får konsekvenser. Hunden skal roses og belønnes når den kommer på første kommando. Ikke nødvendigvis når den kommer på 2, 3 eller 4 kommando. Etterhvert skal belønning i form av godsaker, erstattes med andre typer belønning som eksempelvis å løpe fritt litt, klappes eller gis oppmerksomhet. Vi vet dette – alle sammen. Det vanskelige er å lese situasjonen – ikke oppmuntre til atferd man ikke vil ha, og heller la det få konsekvenser når man får atferd man ikke ønsker.

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s